okra-maatalousnäyttely

Maatalousnäyttelyistä myyntiin

Terveysoperaattori Blogi

Kävimme tässä viime viikonloppuna Essin kanssa Oripäässä maatalousnäyttelyssä Okra:ssa. Ensimmäisen päivän jäätävästä tuulesta ja kylmyydestä huolimatta, reissu oli mielenkiintoinen ja virkistävä kokemus. Majapaikkamme aamupalat olivat ensiluokkaisia, joten inttimäisellä kaurapuurolla ja näkkärillä ei tarvinnut päiväänsä aloittaa. Hyvä asenne ja huonot jutut salolaisten kollegoittemme kanssa auttoivat saamaan kunnialla molemmat päivät pakettiin.

Maatalousnäyttelyn kohderyhmä oli luonnollisesti maanviljelijät ja maatalousalalla työskentelevät ihmiset, mutta paikalla oli tottakai muitakin. Näytteillä oli ruuvimeisseleistä puimureihin ja lehmistä nahkasaappaisiin kaikkea mitä kuvitella saattaa, mikä millään lailla voisi liittyä maatalouteen. Näiden lisäksi Oripään lentokentältä löytyi myös perinteiset karkkikojut, pomppulinnat, karusellit, rihkamakaupat ja puolustusvoimat.

”Mitä isäntä? Tästä vähän kovempaa konetta!” oli vastapäisen kojumme iskulause. Kaksi veljestä teki kaikkensa mutta kaupaksi taisi käydä vain yksi pistosaha. Ei tosin tarvitse olla kaupanopiskelija, jotta voi todeta järjestäjien organisoiman huonon asemoinnin: 50m päässä iso paikallinen koneliike myi samoja työkaluja tukkuhintaan, joten pettyneiden veljesten ei auttanut kuin keskittyä lähinnä virvokkeiden nauttimiseen ja kirkkaan rusketuksen hankkimiseen.

Kaikenkaikkiaan näyttely oli kiinnostava kokemus. Voin sanoa rehellisesti, että en todennäköisesti olisi koskaan elämässäni lähtenyt moiseen ellei työmatka olisi sinne suuntautunut, joten tulipahan käytyä. Mukaani ei tarttunut näyttelyistä harmillisesti mitään, vaikka iso keltainen puimuri minua kovasti kutsuikin virtaviivaisine rajaiselevaattoreineen ja kiiltävillä kohlimillaan. Erikoistarjouksena olisi ollut Opti-Thresh säädettävä varstasillan jatke kaupanpäälle.

Vaikkakin aikani yrityksessä on ollut toistaiseksi lyhyt, erinäisten näyttelyiden ja messujen merkitys on selvä. Ihmiskontakti potentiaalisten asiakkaiden kanssa on luonnollisesti lämpimämpi ja luotettavampi lähestymistapa kuin Googlesta aukeava välkkyvä ponnahdusikkuna. Tuotteen ylivertaisuuden perustelu ja perinteinen face2face myynti voi aluksi tuntua hankalalta, mutta tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin. Odotan innolla seuraavaa kertaa, kun minut huolitaan mukaan esittelyihin. Kuten koulussa on opetettu, myynti on jokaisen perustaito.

Riku

ps. Messut ja näyttelyt kuuluvat olennaisesti kasvavan yrityksemme toimintaan. Tällä viikolla voit bongata Essin ja Riitan Porista, SuomiAreenasta!

Jaa tämä artikkeli