essi-rannalla-kesa

Myyntipäällikkönä start-upissa kesällä

Essi Rautiainen Blogi

Istun järven rannalla kahvikupponen kädessäni. Tuijotan Suomen kauneinta luontoa ja hymyilen leveästi. Sieluni lepää. Vieressäni pöydällä minulla on läppäri ja kännykkä. Olen juuri aloittanut työpäivän Oulujärven rannalta. Vastaan sähköposteihin ja soitan muutamat puhelut. Niitäkin on paljon vähemmän näin kesällä. Käyn päivän agendani kimppuun. Ensimmäisenä listallani lukee ”blogikirjoitus”. Minulla on erittäin hyvä fiilis.

Jotenkin on utopistista ajatella, että joissakin työpaikoissa tällainen työskentely on kiellettyä. Etätyö, tai paremminkin liikkuva työ, on yhä enenevissä määrin suotavaa ja jopa suositeltavaa, mutta tiedän paljon yrityksiä, joissa sitä ei suvaita. Miten se, että olen järven rannalta töitäni tekiessä paljon onnellisempi, luovempi ja jopa tehokkaampi, olisi poissa työnantajaltani? On tietenkin työtehtäviä, joita ei voi tehdä etänä, mutta hyvin iso osa tietotyöläisistä voi ja voisi tehdä työnsä missä ikinä haluaakaan. Tietenkään emme voi vaatia työnantajaa maksamaan meille sähkötyöpöytiä kotiin, mutta usein nopea nettiyhteys riittää. Myös minulle tämä on harvinaista herkkua, sillä yleensä päiväni täyttyvät tapaamisista ympäri Suomea.

Etätyö on tietyllä tavalla varmaan myös sukupolvien juttu. Ainakin näin luullaan. On tutkittua, että perinteinen kahdeksasta neljään toimistotyö pitää edelleen pintansa. Nykyään kuitenkin melkein puolet työntekijöistä, sukupolvesta huolimatta, olettavat, että töitä saa tehdä milloin ja mistä itse huvittaa. Työn ja vapaa-ajan raja hälventyy. Tällä on toki myös toisenlaisia vaikutuksia.

Pienessä start-up yrityksessä työskentely edellyttää paitsi luottamusta ja sen lunastamista myös vastuunkantoa ja -ottoa. Täytyy pystyä priorisoimaan ja viemään hommia eteenpäin ilman, että kukaan niistä muistuttelee tai kyselee. Tulokset puhuvat puolestaan.

Nyt kesän ajan myyntikeikkojen ja tapaamisten hiljetessä olen päässyt analysoimaan mennyttä ja tulevaa, promoamaan tapahtumissa, tekemään rästitöitä ja keskittymään markkinointiin. Oma kesälomani on sitten joulukuussa, kun suuntaan Aasian lämpöön. Ja tämäkin on paikallisesti sovittu. Ei huono diili mielestäni…

Aurinkoista loppukesää!

Essi

Jaa tämä artikkeli