Kainuun soten kotihoito kokeilee modernia teknologiaa osana turvallista kotona asumista

Christa Bärlund Tiedotteet

Kainuun soten kotihoito ja terveyden etämonitorointiin erikoistunut Terveysoperaattori Oy aloittavat syksyllä laajan digitaalisen kotihoidon ja turvallisen kotona asumisen kehittämisyhteistyön. Yhteistyön aikana selvitetään, miten erilaisilla teknologisilla ratkaisuilla voidaan tukea asiakkaiden turvallista kotona asumista. Kehittämisyhteistyöllä haetaan kokemuksia niin vanhuspalveluihin kuin sosiaali- ja terveydenhuollon yhteiskehittämiseen ja palvelumuotoiluun. Kainuun sotesta yhteistyötä ovat kiinteästi valmistelleet vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen ja kehittämisjohtaja Marita Pikkarainen.

”Turvallisuuden tunteen kokemus vaihtelee asiakkaiden ja heidän eri elämäntilanteidensa mukaan. Perinteinen turvapuhelin ei yksin riitä tuomaan turvaa yksin asuvalle ikäihmiselle. Kehitysyhteistyössä haluamme kokeilla erilaisia teknologisia ratkaisuja kotona asumisen tukena ja kotihoidon työkaluina”, toteaa Kainuun soten kehittämisjohtaja Marita Pikkarainen.

”Kainuun sote näyttää edelläkävijänä suuntaa siinä, miten palvelut räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Uudenlaiset, digitaaliset turva- ja hyvinvointipalvelumme mahdollistavat jatkuvan läsnäolon ja näkyvyyden ikäihmisen kotiin. Toimimme Kainuun soten kotiin vietävän teknologian kumppanina ja kokonaisvaltaisena toimittajana kehittämisyhteistyön aikana. On upeaa, että juuri kotiseudullani lähdetään rohkeasti kokeilemaan digitaalisia palveluita osana ikäihmisten hoitoa. Digitaaliset palvelut mahdollistavat palveluiden tasavertaisen tuottamisen paikkakunnasta riippumatta myös tulevassa”, iloitsee Terveyoperaattori Oy:n myyntipäällikkö Essi Rautiainen.

Kehittämisyhteistyön aikana kokeillaan neljä erilaista turvallisen kotona asumisen ympäristöä erilaisilla palvelukokonaisuuksilla. Kokeilussa on mukana automaattista sensoripohjaista turvateknologiaa, joka hälyttää kotona asuvan ikäihmisen elämänrytmissä tapahtuvista poikkeamista automaattisesti. Lisäksi kokeillaan GPS-paikannukseen liittyviä ratkaisuja ja videoyhteyttä.

 

Lisätietoja yhteistyöstä antavat:

Kainuun sote: Marita Pikkarainen, kehittämisjohtaja, marita.pikkarainen (at) kainuu.fi, +358 44 710 0862

Terveysoperaattori Oy: Essi Rautiainen, myyntipäällikkö, essi.rautiainen (at) healthoperator.com, +358 44 5759355

 

Terveysoperaattori Oy on hoivaorganisaatioiden teknologiakumppani, joka tarjoaa terveyden etämonitoroinnin palveluita. Kotihoidon lisääntyminen, laadun parantaminen ja prosessien tehostaminen edellyttää uusien kotiin vietävien teknologioiden laajaa käyttöönottoa. Terveysoperaattori Oy tuo nämä teknologiat palveluna sekä hoiva- ja terveystoimijoille, että kuluttajille.

Jaa tämä artikkeli