dila-ho-banner

Lahden Diakonialaitos aloittaa laajamittaisen terveysteknologiayhteistyön Terveysoperaattori oy:n kanssa

Terveysoperaattori Ajankohtaista, Tiedotteet

Sensoriteknologia osana laadukasta kotihoitoa

Terveysoperaattori Oy ja Lahden Diakonialaitos eli Dila ovat allekirjoittaneet laajan sopimuksen modernien kotiin vietävien turva- ja terveyspalveluiden käyttöönotosta. Yhteistyön ensivaiheessa Dilan Kotihoito korvaa vanhan turvapuhelinpalvelunsa Terveysoperaattorin modernilla sensoripohjaisella OMAseniori-palveluperheellä. Jatkossa yhtiöt tekevät yhteistyötä uusien ennakoivien ja ennaltaehkäisevien digitaalisten terveys- ja turvapalveluiden tuomiseksi Dilan asiakkaille. Tarkoituksena on paitsi tarjota nykyisiä palveluita kilpailukykyisemmin, mutta myös kehittää yhdessä uusia palveluita nykyisille ja uusille asiakkaille.

Yhteistyöllä lisäturvaa ikäihmisille

OMAseniori palveluperhe koostuu ikäihmisille ja heidän läheisilleen suunnatuista turva- ja hyvinvointipalveluista. Palvelut mukautuvat erilaisten asiakkaiden sekä heidän muuttuvien elämäntilanteidensa mukaan. OMAseniori mukautuu perinteisestä turvapuhelimesta älykkääksi ovihälyttimeksi sekä tarvittaessa myös sensoripohjaiseksi automaattiseksi turvapalveluksi. Palvelu tunnistaa automaattisesti, mikäli kotona asuva henkilö saattaa tarvita apua. Asiakkaiden toimintakyvystä ja aktiivisuudesta saadaan tietoa helppolukuisten hyvinvointiraporttien avulla.

”Nyt hankittavan OMAseniori-palveluperheen avulla tarjoamme asiakkaillemme monipuolista, erilaisiin asiakastilanteisiin mukautuvaa turvapalvelua. OMAseniori-palvelu voi toimia perinteisenä turvapuhelimena, ovihälyttimenä, automaattisena kaatumishälyttimenä tai vaikkapa asiakkaan kuntoutumista aktivoivana rannekkeena. Uskomme, että uuden teknologian avulla voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme entistä parempia ja joustavia palveluita kotona tai palvelutalossa asumisen tueksi.” – Dilan palvelujohtaja Maria Borg

”Uudenlaiset, digitaaliset terveyden ja hyvinvoinnin palvelukokonaisuutemme mahdollistavat jatkuvan läsnäolon ja näkyvyyden ikäihmisen, vammaisen tai mielenterveyskuntoutujan kotiin. Teemme paljon yhteistyötä rohkeiden uudistajien kanssa, jotka haluavat luoda tulevaisuuden hoivaa ja terveydenhoitoa. Uskon vahvasti, että nyt käynnistyvästä yhteistyöstä DILAn kanssa tulee erittäin hedelmällistä kaikille osapuolille: Dilan asiakkaille, Dilalle ja meille.”
– Terveysoperaattorin toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi

Yhteistyön osapuolet

Lahden Diakonialaitos tuottaa ja tarjoaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluita, kuten kotihoitoa, päivähoitoa 3-6 vuotiaille, fysioterapiaa ja erilaisia asumispalveluita ikääntyneille. Dilan muistisairaiden hoitoon tarkoitettu hoivakoti Marie-koti on Lahden ensimmäinen kyseiselle kohderyhmälle tarkoitettu hoivayksikkö. Dilan Kotihoito toimii vuoden jokaisena päivänä ja on tällä hetkellä Lahden ainut palvelutuottaja, joka toimittaa lämpimiä aterioita koteihin myös viikonloppuisin.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi Lahden Diakonialaitoksella toimii Ravintola Mathilda, mistä saa lounasruuan lisäksi erilaisia kokous- ja juhlapalveluita. Lahden Diakonialaitos harjoittaa myös vuokraustoimintaa yksityisille ja yrityspuolelle. Luonnollisesti yhtenä Dilan toimintamuotona on diakoniapalvelut.

Terveysoperaattori Oy on hoivaorganisaatioiden teknologiakumppani, joka tarjoaa terveyden etämonitoroinnin palveluita. Palvelumme perustuvat langattomiin sensoreihin ja älykkäisiin algoritmeihin, jotka mahdollistavat hoivan ja hoidon toteuttamisen ennakoivasti ja ennaltaehkäisevästi.
Kotihoidon lisääntyminen, laadun parantaminen ja prosessien tehostaminen edellyttää uusien kotiin vietävien teknologioiden laajaa käyttöönottoa. Terveysoperaattori Oy tuo nämä teknologiat palveluna sekä hoiva- ja terveystoimijoille, että kuluttajille.

Lisätietoja yhteistyöstä

Lahden Diakonialaitoksen palvelujohtaja Maria Borg, tel: 040 -710 4069

Terveysoperaattorin toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi, tel: 045-1644340

Haastattelut mahdollisia sovitusti maanantaina 28.8.2017 klo 16–16.30, Sibeliuksenkatu 6b, Lahti. Lämpimästi tervetuloa!

Jaa tämä artikkeli